An apartment in Paris, formerly a carpenter's workshop, designed by Marianne Evennou.  I have featured her beautiful and creative work before and you can read more here.  This project involved arranging the various living spaces around a central interior courtyard.  Lack of light was an issue and opening up the place with glass so as to give greater brightness was key. What do I love about this space?..

Marianne's work is graphic with solid blocks of colour used throughout; very striking visually.  She has used a restrained colour palette and I like the creative use of wall paint which is carried through to the courtyard, if in a slightly different colour.  By using the lightest colour on the largest surface area, the living room feels more light.  The lower band of dark paint makes the walls appear even lighter than they are and also gives the space a solid, contemporary feel.  A good idea for 'camouflaging' the TV too! The gorgeous pops of mustard in the form of retro-looking armchairs add visual punch.
For all its restraint, the overall scheme introduces joyful pattern in the kitchen and bathroom floors (I especially love the latter) and the views to the courtyard with beautiful greenery make the whole apartment a real delight.  This home is just a great template for city living.  I love the large porthole window teamed up with linear rug and furniture in the son's room but I am a sucker for geometric shapes..

























All images from Marianne Evennou.  Photos by GrĂ©gory Timsitt.